tirsdag den 15. oktober 2013

Forlænget weekend

Denne weekend bød på en ekstra fridag, da mandag var en hellig dag. Det er dog lidt sjovt, at jeg ikke vidste det med sikkerhed før i fredags, hvor jeg selv spurgte skolens leder, om der ikke var noget med nogle hellige dage i næste uge, hvortil han svarede: "nåh ja, det er også rigtigt. Godt du mindede mig om det". Virkelig mærkeligt, at han ikke havde tænkt over det.
Med denne forlænget weekend i sigte besluttede min roomie og jeg at tage til Bagamoyo. En gammel historisk by, der ligger ca. 70 km fra Dar. Bagamoyo betyder "læg dit hjerte", da det var denne kyst, hvortil slaverne tidligere blev ført tværs over landet og udskibet til Zanzibar, og derfor var alt håb ude for slaverne, og hjertet blev derfor efterladt i Bagamoyo. Derudover var Bagamoyo en tysk koloni tilbage i 1800-tallet, og man kan stadig se nogle af de gamle tyske bygninger. Det var tidligere en meget vigtig havneby, og også en tidligere hovedstad.
Vi ankom til Bagamoyo med en dalla dalla, og det tog 1,5 - 2 timer. Vi vidste ikke i hvilken retning vi skulle gå, og heller ikke hvor den gamle tyske bydel lå. Vi prøvede at gå i en retning, og vi ankom til en lille bydel, hvor alt var stille og luften føltes mere ren sammenlignet med Dar. Så det var en hel fornøjelse at komme væk fra Dar es Salaams larmende, osset og støvene atmosfære. Heldigvis var vi gået i den rigtige retning og fandt stedet, hvor slaverne tidligere gik ombord på skibene. Her så vi også de traditionelle fiskerbåde og ved synet af disse følte man sig næsten sat tilbage til en fjern fortid. Længere nede på stranden fandt vi et meget lækkert hotel, hvor vi gjorde stop til frokost, og får at finde ud af, hvordan vi kom til den gamle tyske del af byen. Personalet fortalte, hvilken retning vi skulle gå, men det vidste sig senere, at vi faktisk havde gået en omvej. Men det gjorde nu ikke noget, da vi nu ved, hvordan folket i Tanzania også kan bo. Byen er noget fattigere end det vi hidtil har set i Dar - der er også rigtig fattige steder her, men det er ikke områder vi færdes i. Husene i Bagamoyo var meget små og simple og selvom det ligner et hus til to personer, så bor der nok nærmere 8 eller flere. Efter denne lille omvej fandt vi den tyske del af byen, og man kunne tydeligt se en forskel fra de gamle bygningerne til dem de har i dag. De gamle bygninger er noget pænere - i hvert fald dem de har valgt beholde. Mange af de gamle bygningerne bliver der ikke værnet om, da afrikanerne i bund og grund er ligeglade med dem. Men det der var tilbage var flot og de små gader var ret hyggelige at færdes i. Vi havde en rigtig god dag i Bagamoyo. 

1 kommentar:

  1. Lyder som en minde lavet der kommer til at blive hos jer altid. Et sted som ikke mange mange herfra kommer til at se. Rig på historie og så en lækker frokost - ikke dårligt :)

    Natasha

    SvarSlet